Hissiremontti hinta – Hissiremontti on edullisempi ja ekologisempi kuin uusi hissi

26 May, 2022

Hissiremontti hinta – Hissiremontti tulee usein ajankohtaiseksi silloin, kun hissin käyttövarmuus ja turvallisuus eivät enää vastaa nykypäivän vaatimuksiin, tai viimeistään, kun hissin varaosien saatavuus muuttuu hankalasta lähes mahdottomaksi. Monesti nämä haasteet saavat myös hissin ylläpitokustannukset nousemaan.

Hissiremontti eli hissin peruskorjaus on hankkeena vastaava kuin taloyhtiön muut suuret remontit. Projektin toteutukseen on olemassa useita vaihtoehtoja riippuen lähtötilanteesta ja tilaajan toiveista. Hissi on mahdollista peruskorjata tai uusia kokonaan. Peruskorjaus voidaan toteuttaa myös osissa, jolloin kustannuksia voidaan jakaa pidemmälle aikavälille.

Kustannussäästö – hissiremontti on jopa puolet halvempi kuin uusi hissi

Hissiremontti eli täydellinen peruskorjaus on kustannustehokas vaihtoehto hissin uusimiselle. Hissiremontin hinta on karkeasti laskettuna puolet uuden hissin hinnasta. Hintalappuun vaikuttaa ensisijaisesti hissin koko. Tyypillinen tämän päivän kohde on 1990-luvulla ja sitä ennen rakennettu 5–6 -kerroksinen asuintalo, johon täydellinen hissiremontti maksaa noin 40 000 euroa, kun taas uuden vastaavan hinta on noin 80 000 euroa.

Hissiremontin hinta seuraa pitkälti hissin kokoa. Liikekiinteistöjen ja teollisuuslaitosten hissit ovat usein suurempia ja korkeampia, joten niissä hintakin nousee.

Vihreä valinta – hissiremontti on ekologinen vaihtoehto hissin uusimiselle 

Hissiremontti eli peruskorjaus on huomattavasti ekologisempi vaihtoehto hissin uusimiselle. Täydellisessä peruskorjauksessa rautaa ei tarvitse vaihtaa rautaa rautaan, eikä mitään muutakaan käyttökelpoista materiaalia heitetä hukkaan. Tyypillisesti hissin peruskorjauksessa syntyy purkujätettä 200–500 kg, joka on 100%:sti kierrätettävää. Kun hissi uusitaan kokonaan, syntyy usein myös vaikeasti kierrätettävää purkujätettä sekä moninkertaisesti valmistuksen ja rahdin hiilidioksidipäästöjä. Peruskorjaus on vastuullinen valinta, joka tukee kiertotaloutta.

Hissiremontti hinta

Peruskorjaus on mahdollista toteuttaa osissa

Peruskorjaus voidaan toteuttaa suunnitellusti osissa, jolloin myös kustannukset jakaantuvat pidemmälle aikavälille.

1. Hissin sähköistyksen uusiminen eli täydellinen sähkösaneeraus 

Sähkösaneerauksessa kaikki sähköjohdot, ohjausjärjestelmä ja turvakomponentit uusitaan. Saneerauksen jälkeen hissi vastaa sähköteknisesti uutta hissiä ja se on saanut elinkaareensa lisää ikää vähintään 25 vuotta. Turvallisuustaso on huomattavasti parantunut, kun hissi lähtee liikkeelle ja pysähtyy portaattomasti sekä ilman kynnystä. Hälytyspuhelin ja kiilautumisvaaran estävä valoverho lisäävät myös turvallisuutta. Uuden sähköistyksen myötä myös hissin energiatehokkuus paranee.

2. Hissin koneisto ja kannatusköydet

Hissikoneiston remontissa kaikki hissiä liikuttavat osat uusitaan. Vaijerit vaihdetaan kokonaan ja jarrut kahdennetaan. Vanhoissa hisseissä on vain yksi jarru ja remontin myötä kaksi, kuten nykyajan uusissa hisseissä. Jos toinen jarruista menee rikki, toinen toimii. Tämä lisää merkittävästi turvallisuutta.

3. Hissikorin sisustus

Hissikorin sisustuksen uusimisessa kaikki pinnat ja osat on mahdollista käsitellä tai uusia: ovet, seinät, lattia, valaisimet, kaiteet, napisto, peili jne. Ovet on esimerkiksi mahdollista viiluttaa, maalata tai pinnoittaa. Hissikorin sisustukseen on olemassa lukuisia materiaalivaihtoehtoja ja toteutuksen suhteen vain mielikuvitus on rajana.

Kokenut kumppani hissiremontissa säästää aikaa ja kustannuksia

Kun hissiremontti on ajankohtainen, voi hissille teettää kuntokartoituksen tai pyytää hissiyrityksiltä tarjoukset toimenpide-ehdotusten kera. On hyvä varmistaa, että palveluntarjoajalla on oma huolto-organisaatio sekä kokemusta vastaavista projekteista.

Ota yhteyttä, jos haluat tietää lisää. Kerromme mielellämme tarkemmin hissin peruskorjauksesta ja toteuttamistamme projekteista.


 

Lisätietoja:
Andreas Johnson
andreas.johnson@shu.fi
p. 040 751 7503

 


Tutustu SHU:n referensseihin tästä

Lue lisää hissin peruskorjauksesta eli modernisoinnista

Tutustu Suomen Hissiurakointiin tästä