Savonia-ammattikorkeakoulun Iisalmen kampuksen hissin modernisointi

SHU on huoltanut Savonia-ammattikorkeakoulun Iisalmen kampuksen hissiä vuodesta 2020 alkaen osana Sansian sopimusta. Tarve hissin modernisoinnille heräsi tilaajan toimesta sopimuksen haltuunottovaiheessa. Kaksikerroksinen köysihissi on valmistunut vuonna 1992 ja modernisoinnilla haettiin ennakoivasti toimintavarmuutta tulevaisuuteen.

Hissistä uusittiin ohjausjärjestelmä, sähköistys ja ovikoneisto. Korin oviin uusittiin ovilehdet ja -koskettimet sekä lukko- ja kannatinrullat. Sisustuksessa päivitettiin korinapisto uusien sähkökytkentöjen vuoksi. Modernisoinnin ansiosta hissin tekniikka on nyt päivitetty tälle vuosikymmenelle. Täysin uusi tekniikka lisää hissin käyttömukavuutta ja turvallisuutta sekä varmistaa että varaosien saatavuus pysyy tulevaisuudessa hyvänä.

Modernisointiprojekti toteutettiin koulun kesäloma-aikana, jolloin siitä ei ollut häiriötä oppilaille eikä koulun henkilökunnalle. Myös SHU:n asentajien kannalta tämä oli mieluinen toteutustapa. Oli mukava työskennellä tyhjässä koulurakennuksessa ja tilavassa aulassa, jossa ei missään työvaiheessa ollut kenenkään tiellä. Projekti saatiin valmiiksi kahdessa viikossa.

”Savonia-ammattikorkeakoulun projekti eteni aikataulussa ja ongelmitta. Työ oli suunniteltu hyvin ja kaikki materiaalit olivat valmiina. Ensimmäisellä viikolla uusin ohjausjärjestelmän sekä sähköt ja toisella viikolla ovet, johon sain apuja kollegalta. Ovien osat ovat painavia ja työ olisi ollut hankala tehdä yksin. Käyntiinajo saatiin ykkösellä purkkiin”, kertoo SHU:n hissiasentaja Tuomas Kulju.

Hissin peruskorjaustyöt sujuivat ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Työn eri vaiheista informoitiin kattavasti työn tilauksesta alkaen”, kertoo Savonia-ammattikorkeakoulun Iisalmen kampuksen kiinteistönhoitaja Jaakko Remes.

 


 

Lue lisää hissin modernisoinnista ja katso video

Tutustu SHU:n modernisointikohteisiin tästä

Työpaikka & Historia

43

70+

7+

4k+

Suomen Hissiurakointi Oy 43 vuotta!

Suomen Hissiurakointi Oy on perustettu vuonna 1981.

Yli 70 työntekijää

Yritys on kasvanut yhden miehen yrityksestä yli 70 henkilön työllistäväksi merkittäväksi hissialan toimijaksi.

Toimipisteitä seitsemässä eri kaupungissa

Toimipisteitä seitsemässä eri kaupungissa: Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Kuopiossa, Mikkelissä, Varkaudessa ja Savonlinnassa.

Yli neljä tuhatta hissilaitetta

Vastaamme yli 4000 laitteen huolloista valtakunnallisesti.