Ennakoiva hissihuolto ehkäisee yllättävät ongelmat ja korjauskustannukset

5 Jan, 2022

Alkuperäinen julkaisu: KITA-lehti (Kiinteistö- & talotekniikka). Julkaistu joulukuussa 2021.
Teksti: Jari Peltoranta

 

Laki velvoittaa tarkastamaan ja huoltamaan kaikki henkilökäytössä olevat hissit huoltosuunnitelman mukaisesti. Kyse ei ole pelkistä lakipykälistä, vaan turvallisuudesta. Hissin toimintavarmuus edellyttää säännöllistä ammattilaisen tekemää huoltoa. Huoltotarpeet kannattaa ennakoida, jolloin ongelmat voidaan ehkäistä jo ennen niiden syntymistä.

Nykyhisseissä on yhä enemmän tekniikkaa ja samalla niiden elinkaari on lyhentynyt. Tämä asettaa haasteita hissien huollosta vastaaville yrityksille. Hissihuoltosopimus ennakoivasti toimivan ja luotettavan yrityksen kanssa on paras, kannattavin ja turvallisin tapa järjestää hissien huoltotoiminta.

Suomen Hissiurakointi Oy on monimerkkiosaaja, jolla on jo yli 40 vuoden kokemus ja ammattitaito hissien huoltopalveluista.

“Ammattitaitoiset asentajamme huoltavat kaikkien hissivalmistajien laitteet. Asiakaspalvelumme on nopeasti tavoitettavissa ja viestimme ripeästi asiakkaan suuntaan. Meistä saat palvelualttiin täysin kotimaisen kumppanin”, Suomen Hissiurakointi Oy:n huoltomyyjä Veera Rantanen toteaa.

Ennakoiva huolto kannattaa aina

Nykyään hissit ovat entistä monimutkaisempia laitteita. Kuten muissakin koneissa ja laitteissa, enemmän tekniikkaa tarkoittaa enemmän huolenpitoa.

Suomen Hissiurakointi Oy:n hissihuollossa kaikki hissin osat tarkastetaan ja huolletaan säännöllisesti ja ennakoivasti sopimuksen mukaan. Tarvittaessa kuluvat osat vaihdetaan ennen kuin ne kuluvat loppuun tai menevät rikki. Näin hissit pysyvät toimivina, turvallisina ja pitkäikäisinä, eikä turhia vikaantumisia ja käyttökatkoja tule. Samalla pidetään budjetti aisoissa ja yllättävät korjauskustannukset loitolla.

Vanhasta hissistä uuden veroinen modernisoimalla

Aiemmin hissin elinkaari saattoi olla yli 60 vuotta, kun nykyään yli parikymppinen hissi alkaa olla jo vanhus. Vanhan hissin toiminta ja turvallisuus alkaa jossakin vaiheessa heikentyä niin paljon, että hissin uusiminen tulee ajankohtaiseksi.

”Perusteellinen modernisointi on helpompi ja taloudellisempi ratkaisu moneen hissiongelmaan kuin uuden hissin hankkiminen.”

Suomen Hissiurakointi Oy:n tekemä perusteellinen modernisointi on helpompi ja taloudellisempi ratkaisu moneen hissiongelmaan kuin uuden hissin hankkiminen.

Modernisoinnissa hissin vanhat vankat rautarakenteet, korit ja ovet säästetään, mikä on myös ympäristöystävällistä. Sen sijaan hissitekniikka uusitaan kokonaan. Lopputuloksena saadaan tekniikaltaan turvallinen ja ulkonäöltään täysin uutta vastaava hissi.

 

Neljän viikon modernisointihanke

Parikkalassa sijaitsevassa kuusikerroksisessa kerrostalossa vuonna 1972 asennettu henkilöhissi oli tullut lähes tiensä päähän. Liikkeellelähtö ja pysähtyminen olivat oikutelleet jo pitkään ja itse hissi oli alkanut pitää melkoista meteliä. Suurimpana ongelmana oli korin pysähtymistarkkuus.

”Hissille tehtiin täydellinen tekninen peruskorjaus yksinopeushissistä taajuusmuuttajakäyttöiseksi. Nostokoneisto ja sähköistys uusittiin, turvalaitteet päivitettiin tähän päivään ja hissiin asennettiin hälytyspuhelin vikatilanteita varten”, Suomen Hissiurakointi Oy:n tekninen johtaja Toni Järvinen kertoo.

Neljä viikkoa kestäneen modernisointihankkeen jälkeen hissi liikkuu ja pysähtyy tasaisesti ja portaattomasti. Pysähtymistarkkuus kerrosten kohdalle on nyt millimetrin tarkkaa ja äänimaailma on hiljentynyt huomattavasti. Samoin käyttömukavuus ja turvallisuus ovat parantunut merkittävästi.

 

 


Lue lisää: Hissiremontin hinta eli mitä modernisointi maksaa?