SHU huoltaa Tays Keskussairaalan hissit ja liukukäytävät

Tays Keskussairaala hoitaa viidesosan suomalaisista

Tampereen yliopistollinen sairaala eli Tays Keskussairaala on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sairaaloista suurin. PSHP:llä on toimintaa viidessä sairaalassa: Tays Keskussairaala, Tays Hatanpää, Tays Valkeakoski, Tays Sastamala ja Tays Pitkäniemi Nokialla. Taysissa on edustettuna 34 lääketieteen erikoisalaa ja valtaosa näiden toiminnasta tapahtuu Tays Keskussairaalassa, jossa on yli 1 000 vuodepaikkaa ja yli 6 000 työntekijää. Tays Keskussairaala vastaa lähes miljoonan suomalaisen vaativasta erikoissairaanhoidosta. 

PSHP:n toimintaa ja rakennuskantaa uudistetaan aktiivisesti koko ajan, nykyaikaisten terveyspalveluiden takaamiseksi väestölle nyt ja tulevaisuudessa. Uusia tiloja rakennetaan ja vanhoja saneerataan tai puretaan kokonaan. Sama prosessi koskee luonnollisesti myös kiinteistöjen hissilaitteiden ylläpitoa.

Hissien huoltoa sairaala-alueella lähes vuosikymmen

SHU on ollut PSHP:n hissihuoltokumppani vuodesta 2013. SHU:n huoltaman laitekannan koko on vaihdellut uudistusprojektien myötä aina tilanteesta riippuen. Elokuussa 2021 Tays Keskussairaalan asiakkuus kasvoi 25 uudella laitteella, jonka seurauksena huollettavien hissilaitteiden kokonaismäärä lähentelee jo sataa. Uusien laitteiden myötä mielenkiintoisen lisän asiakkuuteen tuovat sopimukseen kuuluvat kaksi liukukäytävää. 

Sairaala-alueen korkeat käytettävyysvaatimukset

Taysin sairaala-alueella on määritetty kriittisille hisseille joko 99,0 tai 99,5 prosentin käytettävyysvaatimus, mikä edellyttää hissien olevan käytettävissä käytännössä aina, pois lukien ennalta ilmoitetut korjaukset ja huoltopyynnöt. Hissien vikaantuessa tulee toimia välittömästi, sillä esimerkiksi yksi sydänsairaalan hisseistä on nimetty siten kriittiseksi, että sitä ei saa pysäyttää milloinkaan ilman ennakkoilmoitusta ja sopimista. Korkean käytettävyysvaatimuksen hissit sijaitsevat paikoissa, joissa on useampi hissi samassa ryhmässä. Tällä varmistetaan että kaikissa tilanteissa on jokin hissi käytettävissä. Sähkökatkon aikana yksi hisseistä liikkuu varavoimalla.

 

Hissialan huipputekniikan näköalapaikka

Tays Keskusairaalan päärakennus on valmistunut 1962, mutta koko hissikanta on uudempaa ja suuri osa edustaa alan viimeisintä tekniikkaa. Sairaala-alueella on paljon erilaisia hissejä, pienistä avaimella suljettavista lääkehisseistä aina valtaviin potilashisseihin. Joukkoon mahtuu myös välinehuollon hissit, joissa on erittäin korkea hygieniataso ja niissä työ tehdään suojakaavut sekä -päähineet päällä. Erikoissairaanhoidon sairaalassa toiminnan tehokkuus on koko ajan huipussaan, kun ihmishenkiä pelastetaan. Kaikki sairaalan laitteet sekä välineet palvelevat tätä samaa tarkoitusta, joten kaikkien laitteiden, niin leikkaussalien kuin itse rakennusten, sisältämän tekniikan ja toimivuuden tulee olla parasta mahdollista.

“Tays Keskussairaala on erittäin merkittävä Pirkanmaan alueen kohde, joka työllistää meitä SHU:lla viikoittain. Rakennuskannan jatkuvan uudistumisen myötä saamme olla ajan hermolla, alan huipputekniikan parissa koko ajan. Monet sairaalan rakennukset ovat korkeita ja kerroksia on jopa 15, joten huollettavaa riittää. Mielenkiintoisen lisän kohteeseen tuo kesällä meille huoltoon siirtyneet päärakennuksen liukukäytävät, jotka ovat ensimmäiset lajiaan SHU:n toiminta-alueella Pirkanmaalla”, kertoo Suomen Hissiurakointi Oy:n Pirkanmaan alueen kenttäpäällikkö, Kari Vehmas.

Työpaikka & Historia

43

70+

7+

4k+

Suomen Hissiurakointi Oy 43 vuotta!

Suomen Hissiurakointi Oy on perustettu vuonna 1981.

Yli 70 työntekijää

Yritys on kasvanut yhden miehen yrityksestä yli 70 henkilön työllistäväksi merkittäväksi hissialan toimijaksi.

Toimipisteitä seitsemässä eri kaupungissa

Toimipisteitä seitsemässä eri kaupungissa: Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Kuopiossa, Mikkelissä, Varkaudessa ja Savonlinnassa.

Yli neljä tuhatta hissilaitetta

Vastaamme yli 4000 laitteen huolloista valtakunnallisesti.