Miksi hissihuollon kilpailutus kannattaa?

3 syys, 2021

Taloyhtiön ja kiinteistöosakeyhtiön osakkaiden yhteinen etu on kustannustehokkaat yhteiset palvelut. Kiinteistönhoidon ja huoltopalveluiden sopimuksia kilpailutetaan joissakin taloyhtiöissä säännöllisesti, toisissa harvoin. Yhteistä niille on kuitenkin se, että usein hissit jäävät vähälle huomiolle.

Hissihuoltopalveluiden hinnoittelussa on vaihtelevuutta

Kilpailuttamalla hissihuoltopalveluita on mahdollista säästää. Kilpailuttamalla ei sitoudu mihinkään, mutta se voi osoittautua kannattavaksi ja yllättää positiivisesti. Tarjouksia voi myös pyytää useammalta yritykseltä ja ne kannattaa lukea huolellisesti läpi. Usein kilpailutuksen yhteydessä saa hyödyllistä tietoa juuri oman taloyhtiön hissin elinkaaresta ja samalla pysyy ajan tasalla nykypäivän huoltohinnoissa.

Mistä hissien ylläpitokustannukset koostuvat?

Hissien ylläpidon kokonaiskustannuksiin vaikuttavat taloyhtiön tarpeet ja lähtötilanne. Hissin ikä, tyyppi ja käyttöaste määrittävät usein huoltosopimuksen sisältöä. On hyvä huomioida, että alkukartoituksessa saattaa nousta esiin myös korjaustarpeita.

Millä perusteella uusi hissihuoltokumppani kannattaa valita?

Kilpailutuksessa taloyhtiön vaakakupissa painaa tietysti kustannukset. Hinnan lisäksi kannattaa puntaroida myös muita asioita. Millaiset toimintamallit mahdollisella uudella kumppanilla on? Millainen on yrityksen päivystyskäytäntö sekä miten vika- ja hälytystilanteissa toimitaan? Vaikuttaako hissihuollon vaihto taloyhtiön asukkaiden arkeen sekä taloyhtiön kustannuksiin tulevaisuudessa?

Miksi SHU?

“Meillä SHU:lla on kokemusta hissien huoltopalveluista jo 40 vuoden ajalta. Ammattitaitoiset asentajamme huoltavat kaikkien hissivalmistajien laitteet. Toimintamme perustuu avoimeen asiakaslähtöisyyteen. Asiakaspalvelumme on nopeasti tavoitettavissa ja viestimme ripeästi asiakkaan suuntaan. Ota rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan aiheesta lisää. Meistä saat palvelualttiin täysin kotimaisen kumppanin”, kertoo Suomen Hissiurakointi Oy:n huoltomyyjä Veera Rantanen.

Veera Rantanen
p. 050 444 0781
veera.rantanen@shu.fi