Huippuharvinaisten hissien modernisointi Helsingin Kalliossa

Kuvassa SHU:n hissiasentaja Jose Garcia

Suomen Hissiurakointi toteutti Helsingin Kalliossa, Castréninkadulla, sijaitsevissa 1959 ja 1961 rakennetuissa kiinteistöissä neljän hissin modernisoinnin.  Hissit ovat erittäin harvinaisia laatuaan. Hissit rakensi alun perin Asennustarvike Oy, joka sittemmin ostettiin pois markkinoilta. Kaksi hisseistä on veräjähissejä ja kaksi kääntöovellisia.

Yli 60-vuotiaat alkuperäiskuntoiset hissit alkoivat olla loppuunkäytetyt, eikä niihin ollut enää varaosia saatavilla mistään, joten modernisointi tuli ajankohtaiseksi, kun lähes kaikki osat kaipasivat vaihtoa. Joitakin kulutusosia oli aiemmin vaihdettu, mutta mitään suurempaa peruskorjausta ei oltu tehty.

Mitään ihmeempää vikaantumista ei ollut myöskään tapahtunut, mutta niiden riski oli huomattavasti kohonnut. Koneistot olivat väljät ja vuosivat paljon öljyä, joten hissit olisivat voineet hajota minä hetkenä hyvänsä. Tällaiset yllättävät ja myös hyvin vaaralliset tilanteet haluttiin eliminoida modernisoimalla hissit.

Modernisoinnissa päivitettiin hissien sähköistykset, johdotukset, ohjaukset, nostokoneet, lukot ja hissikorien sisustukset.  Modernisointi toteutettiin kahdessa osassa ja huhtikuussa 2023 kaikki neljä hissiä olivat taas uudenveroisia, “niin sisältä kuin ulkoa”.

“Castreninkadun projekti onnistui hyvin pienistä haasteista huolimatta. Työmaalla toimi monta eri alihankkijaa, mikä vaati aikataulutukselta todella tarkkaa suunnittelua ja käytännön koordinointia, kun kaikki eivät voineet toteuttaa omaa osuuttaan samanaikaisesti. Tästä huolimatta projekti saatiin suunnitellussa aikataulussa maaliin ja positiivista palautetta kaupan päälle. Lopputulos oli se mitä haettiin ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja sekä asukkaat olivat tyytyväisiä. Se on tietysti tärkeintä”, kertoo SHU:n projektipäällikkö Andreas Johnson.

 


Tutustu SHU:n muihin modernisointikohteisiin tästä.

Työpaikka & Historia

43

70+

7+

4k+

Suomen Hissiurakointi Oy 43 vuotta!

Suomen Hissiurakointi Oy on perustettu vuonna 1981.

Yli 70 työntekijää

Yritys on kasvanut yhden miehen yrityksestä yli 70 henkilön työllistäväksi merkittäväksi hissialan toimijaksi.

Toimipisteitä seitsemässä eri kaupungissa

Toimipisteitä seitsemässä eri kaupungissa: Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Kuopiossa, Mikkelissä, Varkaudessa ja Savonlinnassa.

Yli neljä tuhatta hissilaitetta

Vastaamme yli 4000 laitteen huolloista valtakunnallisesti.