Ennaltaehkäisevää modernisointia taloyhtiössä Espoossa

Espoossa sijaitsevassa 80-luvun taloyhtiössä toteutettiin hissien modernisointi ennaltaehkäisevästi. Ennakointi tehtiin, koska suuri osa asukkaista on melko iäkkäitä ja erityisesti heidän kannaltaan haluttiin varmistaa, ettei pitkiä käyttökatkoja tule. Lisäksi taloyhtiön hallituksen kokemus on, että ennakoimalla säästää euroja, kun kauhuskenaariot eivät toteudu.

Vuonna 1985 asennetut hissit eivät olleet näyttäneet vielä väsymisen merkkejä vikojen muodossa, mutta iän perusteella niitä olisi ollut odotettavissa lähitulevaisuudessa. Päädyttiin siihen, että suoritetaan modernisointi ennen kuin hissit vikaantuvat, jolloin sekä korjaustöiden laajuus että haitat asukkaille olisivat suuremmat, niin käytössä kuin kustannuksissa.

Taloyhtiön kaikissa neljässä hississä uusittiin sähköjärjestelmä, nostokoneisto ja painonapisto sekä tehtiin sisustuksen päivitys.

“Espoon projekti sujui oikein hyvin. Kaikki tehdyt korjaustoimenpiteet olivat täysin ennaltaehkäiseviä. Taloyhtiön toiminta oli järkevää, sillä esimerkiksi uuden nostokoneiston tai ohjauskeskuksen toimituksessa saattaa kestää pahimmassa tapauksessa jopa 10 viikkoa, jos sellaista ei ole tilaushetkellä suoraan saatavilla. Ennakoinnilla varmistetaan mahdollisimman lyhyet käyttökatkot hissien toiminnassa, mikä on kaikkien etu”, kertoo SHU:n projektipäällikkö Andreas Johnson.

“Suomen Hissiurakointi on meille uusi yhteistyökumppani, jonka valinta projektin toteuttajaksi tehtiin perustuen nopeaan toimitusaikaan ja kilpailukykyiseen hinnoitteluun. Hissi on tärkeä kerrostalon osa, jonka toiminta vaikuttaa huomattavasti asukasviihtyvyyteen ja luonnollisesti osa asukkaista pelkäsi projektin mahdollista venymistä. Huolet osoittautuivat onneksi täysin turhiksi, sillä urakka eteni sovitulla tavalla ja yllätykseksemme jopa etuajassa. Hissien ulkonäkö on kohentunut valtavasti ja äänimaailma on hiljentynyt päivitetyn tekniikan myötä. Tiedotus on tällaisessa projektissa erittäin tärkeää ja se sujui koko ajan erinomaisesti kaikkien tahojen suuntaan, niin asukkaille kuin isännöitsijälle. Olemme erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen. SHU:n toiminta oli ammattimaista projektin alusta loppuun asti”, kertoo Braleva Kiinteistöpalvelut Oy:n isännöitsijä, Anssi Kupari.


KOHDETIEDOT

Hissin modernisointi
Mitä: Uusittiin ohjauskeskus, nostokoneisto, painonapisto, sisustuksen päivitys
Mikä: Henkilöhissi, 4 kpl
Missä: Kerrostalo, Espoo
Milloin: Kesä-elokuu 2021

 

Työpaikka & Historia

43

70+

7+

4k+

Suomen Hissiurakointi Oy 43 vuotta!

Suomen Hissiurakointi Oy on perustettu vuonna 1981.

Yli 70 työntekijää

Yritys on kasvanut yhden miehen yrityksestä yli 70 henkilön työllistäväksi merkittäväksi hissialan toimijaksi.

Toimipisteitä seitsemässä eri kaupungissa

Toimipisteitä seitsemässä eri kaupungissa: Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Kuopiossa, Mikkelissä, Varkaudessa ja Savonlinnassa.

Yli neljä tuhatta hissilaitetta

Vastaamme yli 4000 laitteen huolloista valtakunnallisesti.