70-luvun hissin tekniikka uudenveroiseksi modernisoinnin myötä

hissin ovi

Parikkalassa sijaitsevassa kuusikerroksisessa kerrostalossa tuli hiljattain vuonna 1972 asennettu henkilöhissi lähes tiensä päähän. Muun muassa liikkeelle lähtö ja pysähtyminen oli oikutellut jo pitkään ja itse hissi oli alkanut pitää melkoista meteliä. Suurimpana ongelman havaittiin korin pysähtymistarkkuus. Asukkaiden turvallisuuden ja käyttömukavuuden takaamiseksi alettiin miettiä hissin uusimista.

Taloyhtiössä pohdittiin ja puntaroitiin pitkään, vaihdetaanko hissi täysin uuteen vai tehdäänkö siitä uutta vastaava modernisoimalla. Vaakakuppi kääntyi SHU:n modernisoinnin puolelle, sillä se vaikutti helpommalta ratkaisulta ja myös hintalappu oli huomattavasti edullisempi kuin uudessa hississä.

Hissille tehtiin täydellinen tekninen peruskorjaus yksnopeushissistä taajuusmuuttaja käyttöiseksi. Nostokoneisto ja sähköistys uusittiin, sekä turvalaitteet päivitettiin tähän päivään ja tärkeänä turvallisuuteen vaikuttavan laitteena hissiin asennettiin hälytyspuhelin vikatilanteita varten.

Hissin uusi koneisto ja ohjauskeskus

Modernisoinnin jälkeen hissi sekä lähtee liikkeelle että pysähtyy tasaisesti ja portaattomasti. Pysähtymistarkkuus kerrosten kohdalle on nyt millimetrin tarkkaa ja äänimaailma on muuttunut huomattavasti hiljaisemmaksi. Käyttömukavuus ja turvallisuus on parantunut merkittävästi.

“Projekti toteutettiin sujuvasti neljässä viikossa, mikä on tyypillinen aika vastaavalle modernisointikohteelle. Teknisesti uudenveroinen hissi saatiin tarkastettua ja uudelleen käyttöön määrätyssä aikavälissä. Iso kiitos kuuluu taloyhtiön mukaville asukkaille, jotka jaksoivat kävellä maltillisesti portaita koko projektin ajan”, kertoo SHU:n Lahden toimipisteen aluepäällikkö Juha Heino.


KOHDETIEDOT

Hissin modernisointi
Mitä: Uusittiin koneisto, ohjauskeskus, ulko- ja sisäkutsut, lukkorata, nopeudenrajoitin, yläturvalista, alaturvalistan kynnyksen kosketin, valaisin ja lattiamatto. Asennettiin hälytyspuhelin. Hissin tasapainoitus korjattiin.
Mikä: Henkilöhissi, 4 henkilöä, 320 kg kuormitus
Missä: Kerrostalo (6 krs + k), Parikkala
Milloin: Marraskuu 2020

Työpaikka & Historia

43

70+

7+

4k+

Suomen Hissiurakointi Oy 43 vuotta!

Suomen Hissiurakointi Oy on perustettu vuonna 1981.

Yli 70 työntekijää

Yritys on kasvanut yhden miehen yrityksestä yli 70 henkilön työllistäväksi merkittäväksi hissialan toimijaksi.

Toimipisteitä seitsemässä eri kaupungissa

Toimipisteitä seitsemässä eri kaupungissa: Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Kuopiossa, Mikkelissä, Varkaudessa ja Savonlinnassa.

Yli neljä tuhatta hissilaitetta

Vastaamme yli 4000 laitteen huolloista valtakunnallisesti.