70-luvun hissien täydellinen modernisointi Lahdessa

hissin modernisointi

SHU toteutti lahtelaiseen 70-luvun taloyhtiöön hissien modernisoinnin. Yhtiössä on kuusikerroksinen kerrostalo, jossa yhteensä kaksi rappua ja hissiä. Hissit ovat olleet SHU:n huollossa vajaat kymmenen vuotta, vuodesta 2012 alkaen. 

Hissin modernisoinnin edut

Vuonna 1974 asennetut hissit olivat alkaneet näyttää pieniä väsymisen merkkejä viime vuosina. Hissit eivät pysähtyneet enää tarkasti kerroksiin ja koneistot olivat alkaneet pitää pientä kolinaa ja muuta ääntä. Vikoja korjattiin useampaan otteeseen, mutta siitä huolimatta oli tarvetta uusille hisseille. Taloyhtiö teki kilpailutuksen, jossa punnittiin vaihtoehtona täysin uusia hissejä ja toisena hissien täydellistä modernisointia. Jälkimmäinen voitti puntaroinnin  ja kumppaniksi valikoitui SHU. Vaakakupissa painoi mm. modernisoinnin kustannustehokkuus ja projektin kesto, mikä on yleensä verrattain lyhyt. 

hissin modernisointi

Täydellinen hissin modernisointi

Hissin modernisointi on mahdollista toteuttaa osissa, mutta tässä kohteessa päätettiin toteuttaa modernisointi kerralla kokonaan. Sähköistys, koneisto ja sisustus uusittiin täydellisesti. Lisäksi hisseihin asennettiin turvalaitteet ja hälytyspuhelimet. Hissin ulkoasu koki täydellisen uudistuksen projektin myötä. Vanhat, huonokuntoiset viilupinnat vaihdettiin uuteen laminaattiin kääntöovissa, hissikoreissa ja hissien edustassa. Myös käsikaiteet vaihdettiin.

Projektin valmistuttua hissien turvallisuus ja käyttömukavuus on parantunut huomattavasti. Hissit lähtevät liikkeelle tasaisesti ja pysähtyvät pehmeästi. Äänimaailma on hiljentynyt ja hissien yleisilme on uudistunut sekä moderni. Hissit ovat nyt uudenveroisia. 

Asikkalankadun projekti edistyi suunnitellusti ja valmistui aikataulussa. Asiantuntevat asentajat olivat tuttuun tapaan ripeitä , kertoo Suomen Hissiurakointi Oy:n Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson aluepäällikkö Juha Heino.


Haluatko lisää tietoa hissin modernisoinnista? Lue lisää täältä.

Työpaikka & Historia

43

70+

7+

4k+

Suomen Hissiurakointi Oy 43 vuotta!

Suomen Hissiurakointi Oy on perustettu vuonna 1981.

Yli 70 työntekijää

Yritys on kasvanut yhden miehen yrityksestä yli 70 henkilön työllistäväksi merkittäväksi hissialan toimijaksi.

Toimipisteitä seitsemässä eri kaupungissa

Toimipisteitä seitsemässä eri kaupungissa: Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Kuopiossa, Mikkelissä, Varkaudessa ja Savonlinnassa.

Yli neljä tuhatta hissilaitetta

Vastaamme yli 4000 laitteen huolloista valtakunnallisesti.