Miksi hissejä huolletaan?

28 syys, 2020

Onko työlistallasi hissihuollon kilpailuttaminen? Oletko ehkä lykännyt sitä, koska et ole aivan varma, mistä nykyinen hinta koostuu ja koko tehtävä tuntuu siksi sekavalta? Tiedätkö, mitä pyytää ja minkälaista palvelua on mahdollista saada? Anna meidän auttaa ja pyydä vaihtoehtoinen tarjous, me kerromme selkeästi, mitä meiltä saa rahan vastineeksi.

Hissin huoltosuunnitelma lisää turvallisuutta

Laki velvoittaa tarkastamaan ja huoltamaan kaikki henkilökäytössä olevat hissit huoltosuunnitelman mukaisesti. Kyse ei ole pelkistä lakipykälistä, vaan yleisestä turvallisuudesta. Hissin toimintavarmuus edellyttää säännöllistä ammattilaisen tekemää huoltoa. Vaikka tekniikka olisi hallussa ja muutama auto tullut korjattua itse, ei hissin kohdalla kannata ajatella missään nimessä mitään tee se itse -ratkaisuja. Kuviteltu säästö koituu luultavasti todella kalliiksi, sillä hissien sisältämä tekniikka on täysin oma maailmansa ja pahimmassa tapauksessa voi saada aikaan vakavia vaaratilanteita ihmisille ja pysyviä vaurioita hissille. Nykyhisseissä on yhä enemmän tekniikkaa kehittyneen toiminnallisuuden myötä ja samalla niiden elinkaari on väistämättä lyhentynyt. Aiemmin hissin ikä saattoi olla yli 80 vuotta, kun nykyään yli parikymppinen hissi alkaa olla jo vanhus. Kuten muissakin koneissa ja laitteissa, enemmän tekniikkaa tarkoittaa enemmän huolenpitoa. Myös tämän vuoksi huoltosuunnitelman laatiminen on enemmän kuin tärkeää. 

Toimiva hissi on sujuvan arjen edellytys 

Hissi on kuin portaat, se on paikallaan aina ja takaa käyttäjän tien määränpäähän. Jos kulku on estetty, on yllätys suuri, eikä milloinkaan positiivinen. Epäkunnossa oleva hissi harmittaa kiireisiä ja muuttajia, puhumattakaan läheteistä ja tavarantoimittajista sekä ennen kaikkea liikuntaesteisistä, joiden jokapäiväiseen elämään hissi vaikuttaa dramaattisesti. Ilman toimivaa hissiä, monen arki vaikeutuu ja joidenkin elämä jopa pysähtyy. Niin ihmisten kuin yritysten. Ennakoivalla hissihuollolla käyttökatkot on mahdollista pitää lyhyinä ja käyttäjät tyytyväisinä. 

Ennakoiva hissihuolto pitää yllättävät korjauskustannukset loitolla 

Ennakoivassa hissihuollossa kaikki osat tarkastetaan ja huolletaan sopimuksen mukaan säännöllisesti sekä tarvittaessa kuluvat osat vaihdetaan, ennen kuin ne kuluvat loppuun tai menevät rikki. Näin hissit pysyvät toimivina, turvallisina ja pitkäikäisinä, eikä turhia vikaantumisia ja käyttökatkoja tule. Samalla pidetään budjetti aisoissa ja yllättävät korjauskustannukset loitolla. Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää tai pyydä tarjous ennakoivasta hissihuollosta.

Meillä on vahvuutena vuosikymmenten kokemus ja ammattitaito hissialalta. Hallitsemme kaikkien hissimerkkien huollot, korjaukset ja modernisoinnit riippumatta hissilaitteen tyypistä tai iästä. Suosittelemme kaikille ennakoivaa hissihuoltosopimusta. Se kannattaa takuuvarmasti aina, kertoo Niki Kujala, Suomen Hissiurakointi Oy:n tekninen asiantuntija.

Mietityttääkö hissin tulevaisuus? Onko vanha hissi pakko vaihtaa uuteen? Tutustu  modernisointipalveluumme täällä.